Üniversitemiz Rektörlüğü bünyesinde bu yıl 29’uncusu düzenlenen “Rektörlük Teşvik Ödülleri Töreni" Mimar Kemaleddin Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Akademisyenlerimizin 2024 yılına ait başvurularının dikkate alındığı organizasyonda; 341 Q1 ve 344 Q2 olmak üzere toplamda 685 makale, 23 patent, 17 proje, 7 endüstriyel tasarım ile toplamda 732 başvuru ödüllendirildi.
Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Necdet Hayta, Prof. Dr. Serhat Karyeyen ve Prof. Dr. Hasan Tezer, Genel Sekreter Mustafa Afşar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Selami Candan, Prof. Dr. Serdar Polat ve Dr. Ahmet Bilal Dostbil ile dekanlar, müdürler ve akademisyenler katıldı.
Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Gazi Üniversitesinin günümüzde Türkiye’nin en önemli ve lider üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. “Her geçen yıl ulusal ve uluslararası başarı sırasını yükseltmeye devam ederek güçlü akademik kadrosu ve altyapısı, seçkin lisans ve lisansüstü öğrencileri ile başarının adresi olan Üniversitemizin, dünya üniversiteleri sıralamasındaki başarıları çeşitli değerlendirme kuruluşları tarafından da tescil edilmektedir” diyen Prof. Dr. Uğur Ünal, bu başarının kendilerini gururlandırdığı gibi çalışma azmini de artırdığını ifade etti. Prof. Dr. Uğur Ünal, ödül alan akademisyenleri tebrik ederek konuşmasını tamamladı.
Açılış konuşmasının ardından Uluslararası Yayın Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Dekanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Aynur Özcan ve Doç. Dr. Ertan Yildirim’in de yer aldığı törende 2024 Yılı Rektörlük Teşvik Ödülleri istatistik verilerine göre Fakültemiz; 53 Q1(PX2) ve 85 Q2 (PX1) makale, 2 proje, 3 patent, 3 endüstriyel tasarım ve 1 faydalı model olmak üzere toplam 147 başvuruyla teşvik ödülüne layık görüldü. Üniversitemiz akademik birimleri genelinde toplam ödül ve yayın sayısı ile birincilik elde eden Fen Fakültemiz başarısıyla gururlandırdı. Dekanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, elde ettikleri bu kazanımlarla Fakültemizin ödül ve başarı tablosuna yenilerini eklemeye devam eden öğretim üyelerimizi tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Fakültemizde 2026 Yılı Ağustos Ayında Kadro Alan Akademik Personeller
Fakültemizde Stratejik Plan İzleme Çalışmaları Kapsamında Toplantı Düzenlendi
Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu'nun TÜBİTAK 1002 Projesi Kabul Edildi
Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından Fakültemize Ziyaret
Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Kübra Özkan Hüküm’ün Yer Aldığı Çalışma Ulusal Patent Olarak Tescillendi
Fakültemiz Öğretim Üyelerinin TÜBİTAK Projelerindeki Büyük Başarısı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.