Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) tarafından 27-28 Kasım 2024 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “Regional Workshop on Algal Production and Biotechnology” isimli çalıştayda Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Betül Aydın “The utilization of algal bioactives in the development of functional products” başlıklı konuşması ile davetli konuşmacı olarak yer almıştır.
Çalıştay Orta Asya ve Kafkasya'dan su ürünleri yetiştiriciliği, mikro ve makro alg üretimi, alg biyoteknolojisi ve ürünleri ile ilgilenen bakanlık teknik personeli, araştırmacılar ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Mikro ve makroalglerin sağlık, gıda, tarım gibi uygulamalarda kullanılmak üzere temin edilmesi, yetiştirilmesi, uygulama alanları ve alglerden elde edilen ürünlerin potansiyel kullanım alanları üzerine değerlendirmeler yapılmıştır.
Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dergisi Kasım Sayısı Çıktı
Fakültemiz Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Mediha Örkcü’ye Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
“TEKNOFEST ve TÜBİTAK 2209/A-B Projeleri Tecrübe Paylaşım Semineri” Gerçekleştirildi
Fakültemizde İç Tetkik Yapıldı
Fakültemizde, Fakülteler ve Uluslararası İş Birliği Kapsamında Ziyaret Gerçekleştirildi
Fakültemizden Patent Başarısı: Üniversitelerarası Bilimsel Buluş Çalışması Tescillendi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.