Fakültemiz Biyoloji Bölümü Tarafından "Vatandaş Bilimi ile Akdeniz Ekosistemleri’nde İklim Değişikliği Farkındalığı" Webinarı Gerçekleştirildi
9 Ekim 2024 | 11:42

Fakültemiz Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Per ve Uzman Veteriner Hekim Gökçe Coşkun tarafından 3 Ekim 2024 tarihinde FutureMed COST Aksiyonu (CA22162)’nun Sanal Hareketlilik (Virtual Mobility) Programı kapsamında "Türkiye’de Vatandaş Bilimi ile Akdeniz Ekosistemlerinde İklim Değişikliği Farkındalığı" başlıklı bir video konferans düzenlendi.

Webinarda, FutureMed COST Aksiyonu, vatandaş bilimi projeleri ile iklim değişikliği ve Akdeniz ekosistemleri üzerine sunumlar yapıldı. Katılımcılar, anketler ve interaktif bölümler aracılığıyla geri bildirimlerde bulundu. Bu geri bildirimler, gelecekteki çalışmalar için değerlendirilecek.

Etkinliğin sonunda, Fakültemiz Biyoloji Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Zeki Aytaç, Türkiye’de bitkiler açısından iklim değişikliği göstergeleri ve vatandaş biliminin botanik alanındaki uygulamaları hakkında bilgiler sundu.

Video konferansı Fakültemiz adına Doç. Dr. Evren Görkem Özdemir yönetti. Bu webinar, Türkiye'de vatandaş bilimi ve iklim değişikliği farkındalığını artırma yönünde önemli bir adım olarak kabul edilmektedir.

Vatandaş Bilimi ile Akdeniz Ekosistemleri’nde İklim Değişikliği Farkındalığı Üzerine Webinar -1 Vatandaş Bilimi ile Akdeniz Ekosistemleri’nde İklim Değişikliği Farkındalığı Üzerine Webinar -1
background image