9. Uluslararası Gelecek Nesil için Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Konferansı (“9th International Conference on Materials Science and Nanotechnology for Next Generation (MSNG-2022)” 22-24 Eylül 2022 tarihlerinde Fakültemiz Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Şemsettin ALTINDAL başkanlığında 75. Yıl Konferans Salonunda yapılan açılış töreni ile başladı. Açılış Oturumu Başkanlığı’nı Konferans Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yasemin ŞAFAK ASAR’ın gerçekleştirdiği 22 Eylül sabah ortak oturumunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, Konferans Başkanları Prof. Dr. Şemsettin ALTINDAL, ve Fırat Üniversitesinden Fahrettin YAKUPHANOĞLU açılış konuşmalarını yaptılar.
Prof. Bayındır konuşmalarında konferansın önemimi “Bu konferans, Nano-teknoloji ve Nano-malzemeler alanındaki küresel zorlukları ele alan uluslararası kabul görmüş araştırmaların temel sonuçlarını tanıtmaktadır. Ayrıca bu alandaki en son gelişmeler dünya çapındaki uzmanlar tarafından sunulacaktır.” diyerek belirttikten sonra Gazi niversitesi’nin Araştırma Üniversitesi olması vesilesiyle böyle bir konferansın düzenlenmesinin önemini, “Yönetimimiz, Üniversite-Sanayi işbirliğini, disiplinler arası çalışmaları ve araştırma merkezlerinin gelişimini her zaman teşvik etmektedir. Üniversitemiz, farklı disiplinler arası işbirliklerine uygun bir ortam oluşturmak için tüm bilim adamlarına ve araştırmacılara açıktır ve hepinizi ciddi işbirlikleri için bize katılmaya davet ediyorum” diyerek belirtmiş ve tüm değerli katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırmıştır.
Konferans Başkanı Prof. Dr. ALTINDAL ise, MSNG2022’nin öğrencilere, araştırmacılara, sanayicilere ve akademisyenlere bilgilerini meslektaşlarıyla paylaşmaları ve araştırma- geliştirme faaliyetlerini güçlendiren yeni bağlantılar kurmaları için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, çok disiplinli tartışmaları teşvik etmek için malzeme bilimi ve teknolojisinin tüm alanlarından çalışmaları kabul ederek geniş bir yelpazede etkileşim sağlandığını belirtti. “Davetimizi kabul eden tüm davetli konuşmacılara, araştırmacılara ve MSNG-2022'ye katkıda bulunanlara en içten teşekkürlerimizi sundu. Bu konferanstan memnun kalmanızı diliyerek önümüzdeki MSNG2023 etkinliklerinden birinde sizinle tekrar buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamlayan Prof. Dr. Şemsettin Altındal’ın ardından Konferans eş başkanı Prof. Dr. Yakuphanoğlu ise Gazi Üniversitesi’ne ve Yönetimine katkıları ve ev sahipliği için, tüm katılımcılara teşrifleri için teşekkür ederek başarılı bir konferans olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.
Akademik Bölümün Açılış konuşmasını ise ODTÜ-GÜNAM direktörü Prof. Dr. Raşit TURAN “Silicon based crystalline photovoltaic solar cell technologies: Status and achievements at ODTU-GUNAM” başlıklı konuşması ile gerçekleştirdi. Ortak oturumun diğer konuşmaları ise TUSAŞ Genel Müdür Danışmanı ve Yerlileştirme Koordinatörü Halil TOKEL ve Danışman Doç. Dr. Serkan KURT “The importance of domestic materials and components in the development of indigenous aircraft” başlıklı konuşması ile, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Sezai ELAGÖZ “Nanotechnology: Pushing the limits of the universe” başlıklı konuşması ile ve Prof. Dr. Elias STATHATOS “All printed perovskite solar modules made under ambient conditions for next generation energy production devices” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Plenary Konuşmaların ardından paralel oturumlara geçilerek iki gün süren bir bilim şenliği yaşandı. Yerli ve yabancı 200 katılımcı, dünyanın 20 farklı ülkesinden ve 70 den fazla üniversiteden iştirak ettiler. Paralel dört oturum şeklinde gerçekleştirilen konferansta 99 sözlü ve 54 Poster sunumu ile 6 Workshop gerçekleştirildi. İki günlük yoğun bilimsel programın sonunda her iki gün için “En İyi Posterler seçildi ve dereceye giren ilk üç postere sertifika verildi.
Konferansın, Akademik sunumlarla dolu iki gününden sonra, 24 Eylül Cumartesi günü Ankara’nın Beypazarı ilçesine düzenlenen sosyal geziye ayrıldı. Burada misafirlere sunulan ve Yöresel Menüden oluşan yemeğin ardından ilçenin turistik çarşısı ve diğer önemli yerleri gezilerek konferans sonlandırıldı.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.