Açılış Programı ve Tanışma Etkinliği
2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılışı münasebetiyle Fakültemiz ön bahçesinde 29 Eylül 2022 Perşembe günü 14:00-16:00 saatleri arasında Dekan Prof. Dr. Suat KIYAK, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Elif LOĞOĞLU, Prof. Dr. Hasan ÖRKCÜ, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personelimiz ile Fakültemize yeni kayıt yapan öğrencilerimizin katılımları ve Fizik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ceren TAYRAN’ın sunumuyla Açılış Programı ve Tanışma Etkinliği düzenlenmiştir.
Açılış konuşmasında Dekan Prof. Dr. Suat KIYAK “Gazi Üniversitesi misyonu ve vizyonu ile Türkiye’de Araştırma Üniversitesi liginde 23 üniversite içinde 17. sıradaydı bu yıl URAP’ın yaptığı değerlendirme sonucunda 8. sıraya yükselmiş durumdayız. Fen Fakültesinin 5 bölümü vardır. Bu beş bölümün içinde kimya bilimleri, yaşam bilimleri yani biyoloji, fizik ve matematikte de Türkiye’de ilk 10 fen fakültesi içinde yer alan bölümlere sahibiz. Bu anlamda bunun onurunu yaşıyoruz. Bu sene Fakültemize 468 öğrenci kaydoldu. 392 öğrenci ÖSYM üzerinden yerleşmiş olup, diğer öğrenciler ise dikey geçiş ve ek yerleştirme sonucu yerleştiler. Ben bütün gençlerimize hoş geldiniz diyorum. İnşallah başarılı eğitim hayatı ile geleceğe hazırlanırsınız, Ülkemize ve milletimize hizmet edersiniz.
Yüksekokullaşma oranı açısından baktığımızda Türkiye’de şuan üniversite eğitimi görmekte olan 7 milyon 829 bin 148 öğrenci var. Buna göre toplumun yüzde 19.2’si (25 yaş üstü olarak) üniversite eğitimden geçmiş bireylerden oluşuyor. Sizler de bu halihazırda eğitim görmekte olan 7 milyon içindeki gençler olarak mezun olduğunuzda bu oran yüzde 20’leri geçecek diye umuyoruz.
Bir ülkenin gücü beyin gücü ile insan gücü ile ölçülür. Bu anlamda, biz gençleri ve gençlerin hayata hazırlanmasını ve yetişmiş bireyler olarak topluma katkısını önemsiyoruz. Bütün çabamız gerek Gazi Üniversitesi yönetimi olarak ve gerekse hocalarımız olarak bunun çabası içindeyiz.
Unutmamak gerekirki bizlere Ülkenin kaynaklarıyla yüksek eğitim veriliyor. Türkiye’de hali hazırda; 125 devlet üniversitesi, 79 vakıf üniversitesi, 4 tane vakıf MYO var. 125 devlet üniversitesinden biri olarakeğitim alan her bir öğrencimize devletimiz 2021 yılı itibariyle yıllık 18 bin TL civarında harcama yapıyor. 4 yıllık bir eğitimde devletimizin, her bireye yaklaşık 100 bin TL civarında kişi başına gayrisafi milli hasıladan ayırdığı pay var. Bunu da dikkate alarak bizlerin bunun farkında olup eğitimimizi başarılı şekilde sürdürmemiz gerekiyor.
İnsan kaynaklarının sayısını ve çeşitliliğini artırmak zorunluluğunu da göz önünde bulundurmamız gerekmektedir.
Fakültemizde beş bölümünde öğrenci toplulukları var. Ayrıca, Fakültenin öğrenci toplulukları da var. Bu topluluklar aktif olarak dönem içerisinde etkinlikler yapıyorlar. Mesela geçen yıl Türk Halk Oyunları Topluluğumuz derece aldı. Hatta Hatay’daki bir organizasyonda da yarışmaya katıldı. Yıllardır bize birçok kupa kazandırdılar. Aynı şekilde, Fakültemizde geçen yıl kurdurduğumuz Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Topluluğumuz var. Bu toplulukta bu yıl itibariyle bu çerçevede bir takım etkinliklere imza atacak. Biz fakülte olarak, Fakülte yönetimi ve Bölümler olarak öğrencilerimize ve bu topluluklara her türlü imkanı seferber ediyoruz. Örneğin bizden panelist desteği, konferansçı desteği ve diğer etkinlikler gezi vs. gibi talep ettikleri taktirde biz onlara bu imkanları seferber ediyoruz. Çünkü, üniversite eğitimi sadece bilimin aktarıldığı bir yer değildir. Üniversite eğitiminde aynı zamanda öğrencilerimiz hayata sosyal etkinlikler ile topluluk faaliyetleri içerisinde de hazırlanırlar. Dolayısıyla, benim size önerim Üniversitemizdeki bu tür etkinlikleri kesinlikle kaçırmayınız. Bunların içinde rol alınız, Ödevleriniz olsun ve toplumsallaşma açısından kendinizi yetiştirmek için bu fırsatları iyi kullanınız.
Ben bugünkü etkinliğin güzel geçmesini diliyorum. Topluluklara ve Sayın Bölüm başkanları nezdinde bölümlere teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum ve saygılar sunuyorum” dedi.
Bahsi geçen etkinlik de Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Arş. Gör. Özge PEHLİVAN ile öğrenci Emre KAYKAÇ tarafından müzik dinletisi icra edilmiştir. Dinleti sonunda Dekanımız Prof. Dr. Suat KIYAK kendilerine teşekkür belgesi takdim etmiştir.
Bölüm Başkanlıklarımızın, öğrenci topluluklarımızın ve sosyal komitelerimizin tanıtımı amacıyla stantlar açılmış olup, stantlarda her bölümden, topluluktan ya da sosyal komiteden görevli öğretim elemanlarımız öğrencilerimize bilgiler vermiştir. Bölüm Başkanlıkları bölümlerini tanıtan afişler ve bilgilendirici dokümanlar hazırlayarak, öğrenci topluluğu akademik liderleri topluluklarını tanıtmış ve komite başkanı öğretim üyelerimiz de sorumlu olduğu komitelerin tanıtımını yapmıştır.
Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla AÇIK’a Uluslararası Danışmanlık Görevi
Fakültemizde Akreditasyon Ekibine Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
Fakültemize Açıktan Atanarak Yeni Göreve Başlayan Araştırma Görevlileri Dekanımızı Ziyaret Ettiler
Fakültemizde 2025 Yılı Nisan Ayında Göreve Başlayan Akademik Personeller
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.