Gazi'den bir başarıya daha imza
16 Ocak 2020 | 09:50

Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu, saç derisi yaralarının iyileşmesini hızlandıran tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan serum üretti. Sağlık Bakanlığı, Kozmetik Dairesinden alınan izinle piyasaya arz edilen serum, egzama ve sedef olmak üzere deri hastalıklarının tedavisinde kullanılabilecek.

Biyokimya üzerinde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Loğoğlu, on yıldır ülkemizde bulunan bitkiler üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda bu serumun geliştirildiğine değinerek, “Bazı bitkilerin sedef hastalığına karşı etkili olduğunu, bazı bitkilerin ise aftın iyileştirmesinde etkili ve hızlı olduğunu tespit ettik. Öğr. Gör. Sinan Ören ile birlikte araştırmalarımız sonucunda bitkilerden elde ettiğimiz etken maddeleri birleştirerek, saç serumu olarak kullanılabilecek bir karışım elde ettik” diye konuştu.

Prof. Dr. Loğoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Serumun sedeften egzamaya kadar birçok deri hastalığı üzerinde etkili olduğu görüldü. Serumu, saçı dibinde yarası veya sivilcesi olan hastalar üzerinde kullandığımızda ciddi oranda iyileşme olduğunu yapılan testler neticesinde tespit ettik. Bu karışımı, Gazi Teknopark bünyesinde bir girişimcinin desteğiyle ürüne dönüştürüp piyasa sunuldu. Bu ürünü beş farklı bitki özü kullanarak geliştirdik, formülün aynı zamanda saç dökülmesini azalttığı ve saçları kuvvetlendirdiğini de tespit ettik.”

background image