Fakültemiz Türk Sanat Musıkisi Topluluğunca “Türk Tasavvuf Musıkisi Konseri” Gerçekleştirildi
3 Nisan 2024 | 09:23

Fakültemiz Türk San’at Mûsıkîsi Topluluğu tarafından düzenlenen “Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Konseri” Şef Prof. Dr. Suat KIYAK yönetiminde Teknoloji Fakültesi Dekanlık Binası A2 Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Doç. Dr. Filiz KARDİYEN’in üstlendiği konsere Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Reşat KASAP ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aynur ÖZCAN, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ATAR, müdürler, daire başkanları, konuklar ve öğrenciler katıldı. Konserden önce kısa bir açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Şef Prof. Dr. Suat KIYAK’ın şahsında topluluk üyelerine emekleri için teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra söz alan Fen Fakültesi Öğretim Üyesi ve Koro Şefi Prof. Dr. Suat Kıyak ise, “Gönül dilinden gönül teline dokunacağımızı umduğumuz konserimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

“Tasavvuf musikisi nefes, dokunuş, ritim ile icra edilir ve sonu olmayan sürekli bir kurgu içinde örülür" diyen Prof. Dr. Suat Kıyak, Mevlevi müziğinin tasavvuf müziğinin temeli olduğunu söyledi.

Şef Prof. Dr. Suat Kıyak, konuşmasını şöyle noktaladı: “İnsanın müzikten etkilenmesinden kuvvetli bir vurguyla söz edilir. Bu vurgunun boyutunu göstermesi bakımından, ilk dönemlerden beri insanı etkileyip vecde getirmesi bakımından müziğin, insan üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu hatırlatmak yerinde olacaktır. Hanelerinizin şen, gönüllerinizin gülşen, huzur-u daiminizin mütemadi olması, hoşça vakit geçirmenizi niyaz ederim.”

Koro Şefi Prof. Dr. Suat Kıyak’ın yönetiminde birbirinden değerli eserin seslendirildiği konser, Topluluk adına koro şefi  Prof. Dr. Suat Kıyak’a teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Etkinlik Videosu

Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Konseri-1 Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Konseri-1 Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Konseri-1 Türk Tasavvuf Mûsıkîsi Konseri-1
background image