Fakültemizde "Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması" Kapanış Toplantısı Yapıldı
1 Nisan 2024 | 13:14

Gazi Üniversitesi ve Türkiye Kimya Derneği- Ankara Şubesi ortaklığı ve iş birliği ile Ulusal Ajanstan alınan; ‘Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması başlıklı projenin kapanış toplantısı fakültemizde gerçekleştirilmiştir.

‘Yeşil Zirve’ başlıklı proje kapanış toplantısına; Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Ünsal, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Özcan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından uzman, projede emeği geçen farklı üniversitelerden değerli öğretim üyeleri, uzmanlar, projede yer alan gönüllü öğrenciler ile fakültemiz öğrencileri iştirak etmişlerdir.

‘Yeşil Zirve’ toplantısında Gazi Eğitim Fakültesi ve Fen Fakültesi dekanlarımız projenin önemi hakkında konuşmalar yapmışlardır. Ayrıca projenin Gazi Üniversitesi adına yürütücüsü Prof. Dr. Zuhal Topçu ve Türkiye Kimya Derneği Ankara Şube Başkanı ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu yürütülen proje hakkında bazı bilgiler paylaşmışlardır. Konuşmalarında; projenin Gazi Üniversitesinin farklı fakültelerinde okuyan gönüllü öğrencilerden oluşan ana hedef grubu ile uzun soluklu olarak yürütüldüğüne, iklim ve çevre değişikliği farkındalığının ve projenin önemine vurgu yapmışlardır. Ayrıca yapılan konuşmalarda; proje kapsamında online olarak yürütülen çok sayıda seminer (İklim ve Çevre Farkındalığı, İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkisi, Türkiye’nin İklim Değişikliği Konusunda Avrupa Uyum Süreci, Karbon/Su Ayak İzi Hesaplamaları), workshop çalışmaları, yürütülen saha faaliyetleri (Görme Engelliler İçin Hissedilebilir Zemin Uygulaması, Tıbbi Aromatik bitki ve fidan Dikim Etkinliği, yarışma ve slogan oluşturma vb. gibi) hakkında bazı bilgiler paylaşılmıştır.

Yeşil Zirve etkinliğinde, projede seminerler veren öğretim üyeleri ve alan uzmanları ile proje etkinliklerine katılan öğrencilere youthpass belge ve hediyeleri sunulmuştur. Yeşil Zirve toplantısı, öğrenciler ile yapılacak farkındalık oluşturma çalışmalarının önemine vurgu yapılarak ve öğrenciler ile birlikte üretilecek yeni projelerin devamı temennileri ile sonlandırılmıştır.

Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1 Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1 Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1 Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1 Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1 Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1 Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1 Erasmus Çatısı Altında İklim ve Çevre Değişiklikleri ile Mücadelede Gençlerin Yeni Formüller Bulması-1
background image