Fakültemizde "Nevruz Bayramı Şenliği" Gerçekleştirildi
25 Mart 2024 | 11:01

Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat KASAP uhdesinde Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Aynur ÖZCAN ve Prof. Dr. Murat EKİCİ ile Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu akademik lideri Dr. Öğr. Üyesi Esen GÜRBÜZSEL ve Fen Fakültesi Fakülte Sekreteri Cem AYHAN’ın destek ve katkılarıyla, Fen Fakültesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu, Fen Fakültesi Türk Kadını ve Kültür Topluluğu, Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu, Gazi Üniversitesi Okçuluk Topluluğu ile Aytöre Dayanışma Platformu iş birliğinde düzenlenen, “Nevruz Bayramı Şenliği” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi Bahçesinde, Üniversitemiz dışından etkinliğe her türlü maddi ve manevi desteği ile katkıda bulunan Aytöre Dayanışma Platformu üyeleri, Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personelimizin katıldığı programda, demir dövme, ateşten atlama, niyet çekme, yumurta tokuşturma, halat çekme, Okçuluk Topluluğu gösterisi, Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğunun gösterisi ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Program Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat KASAP’ın açış konuşmasını takiben Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ’nin ve Dekanlığı döneminde Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu’nun  kurulmasına vesile olan Prof. Dr. Suat KIYAK’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmalar, Aytöre Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Sema DOĞAN’ın Türk kültüründe Nevruz kutlamalarının yeri konulu konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan  Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat KASAP, katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Bayramların insanları ve toplumları birleştiren bir özelliği olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Reşat KASAP, Nevruz Bayramının da bu bayramlardan biri olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ konuşmasında Nevruz Bayramının tüm Türk dünyasında kutlandığını, baharın gelişinin ve doğanın uyanışının müjdecisi olduğunu ifade ederken, Türklerin Nevruz Bayramına sahip çıkmaya başladığının altını çizdi. Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ, bayramların kardeşlik, birlik ve beraberlik günü olduğunu dile getirerek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür edip sözlerini tamamladı.

Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Ozan Bayram BOZOĞLU konuşmasında Türk Dünyasına ait değerlerimizi etkinliklerle öğrenciler ve kamuoyuyla paylaşarak tanıtmak, yaygınlaştırmak ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamanın önemini vurguladı. 

Nevruz Bayramının baharın gelişini müjdelediğine işaret eden Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat KASAP, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederek sözlerini noktaladı ve teşekkür belgelerini takdim etti.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ ve konuklar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladılar. Program Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının desteği ile etkinlikte emeği geçenlere düzenlenen  iftar yemeği ile sona ermiştir.

Nevruz Bayramı Şenliği-1 Nevruz Bayramı Kutlama -1 Nevruz Bayramı Kutlama -1 Nevruz Bayramı Kutlama -1 Nevruz Bayramı Kutlama -1 Nevruz Bayramı Kutlama -1 Nevruz Bayramı Kutlama -1 Nevruz Bayramı Kutlama -1 Nevruz Bayramı Şenliği-1 Nevruz Bayramı Şenliği-1
background image