Fakültemiz Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Uluslararası Projede Önemli Başarı
18 Mart 2024 | 13:54

Fakültemiz Biyoloji Bölüm Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mine TÜRKTAŞ ve Prof. Dr. Belma ASLIM ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Büşra  AKTAŞ MANSUROĞLU’nun hazırladıkları proje, TÜBİTAK uluslararası Nörodejeneratif  Hastalık Araştırmaları Ortak Programı (EU Joint Programming Neurodegenerative Disease Research - JPND) kapsamında açılan "Understanding The Mechanisms of Non-Pharmacological Interventions" konulu çağrıya katılmış ve program tarafından desteklenen NEURODIET “Molecular Mechanisms of Dietary Intervention on Neurodegeneration” başlıklı ve toplam 1.734.000 TL bütçeye sahip projeye dahil olmuşlardır.

Dört ülkeden beş farklı çalışma grubundan oluşan proje ekibi çalışmalara başlamış ve ilk proje toplantısını öğretim üyelerimizin de katılımıyla hibrit olarak Portekiz’de gerçekleştirmiştir.

Biyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Uluslararası Projede Önemli Başarı-1