Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Musa YILDIZ “Elektron Mikroskop Merkezi” ve “Herbaryum”a İsim Verme Töreni İçin Fakültemizdeydi
31 Mart 2021 | 13:10

Fakültemiz Biyoloji Bölüm Başkanlığı kullanımında olan Laboratuvar Binası Zemin Kat Z-34'de bulunan Elektron Mikroskobu Laboratuvarı ile Laboratuvar Binası Zemin Kat Z-36'da bulunan Herbaryum çalışma alanlarının isimlerinin değiştirilmesi Fakültemiz Yönetim Kurulunun 04 Şubat 2021 tarih ve 05/06 sayılı kararı ile Rektörlük Makamına arz edilmiş olup, Üniversitemiz Senatosunun 10.02.2021 tarih ve 02 sayılı toplantısının 2021/36 nolu kararı ile Laboratuvar Binası Zemin Kat Z-34'de bulunan Elektron Mikroskobu Laboratuvarına “Prof. Dr. Zekiye SULUDERE Elektron Mikroskop Merkezi”, Laboratuvar Binası Zemin Kat Z-36'da bulunan Herbaryuma ise “Prof. Dr. Tuna EKİM Herbaryumu” isimlerinin verilmesi kabul edilmiştir.

Bahsi geçen çalışma alanlarının isim değişikliği ile ilgili olarak Rektörümüz Sayın  Prof. Dr. Musa YILDIZ'ın katılımlarıyla 15 Mart 2021 tarihinde saat 14:30’da bir açılış töreni gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe Rektörümüz Sayın  Prof. Dr. Musa YILDIZ'ın yanısıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Dekanımız Prof. Dr. Suat KIYAK, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Belma ASLIM, Doç. Dr. Akif ÖZBAY’ın yanısıra Bölüm Başkanlarımız ile öğretim üye ve elemanlarımız katılmışlardır.

Tören için hazırlanan kurdelalar kesildikten sonra açılış konuşmalarında Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ emekli hocalarımızın isimlerinin onlar hayatta iken ilgili kurumlarda uygun görülen yerlere verilmesini önemsediğini, vefa duygusunun insanlar daha hayatta iken ortaya konulmasının önemli olduğunu belirterek, hocalarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler ve sağlıklı ömürler dilediler.

Dekanımız Prof. Dr. Suat KIYAK da her iki müştemilata isim verilmesi ile ilgili Sayın Rektörümüze bu karara destekleri dolayısı ile teşekkürlerini arz ettiği törende, geçmişte yaptıkları çalışmalardan söz ederek ilgili hocalarımıza teşekkür ettiler ve Rektörümüze ilgili birimlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundular.

Prof. Dr. Tuna EKİM ve Prof. Dr. Zekiye SULUDERE ise, isimlerinin kurumdaki müştemilata verilmesinden duydukları memnuniyeti belirttikleri konuşmalarında sayın Rektörümüze ve Dekanımıza teşekkür ettiler.

Prof. Dr. Zekiye SULUDERE Elektron Mikroskop Merkezi’nde   Prof. Dr. Zekiye SULUDERE; Prof. Dr. Tuna EKİM Herbaryumu’nda ise Prof. Dr. Tuna EKİM ilgili birimler hakkında Rektörümüze bilgi sunduktan sonra toplu fotoğraflar çekildi, Dekanımız Prof. Dr. Suat KIYAK Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’a Biyoloji Bölüm başkanlığı tarafından yaptırılan, dünyada sadece Fethiye, Baba Dağında yetişen endemik bir soğanlı türün, Nergisgiller Familyasından Sternbergia candida endemik türünün fotoğrafının yer aldığı bir duvar panosunu takdim ettikten sonra, Rektörümüz Prof.Dr. Musa YILDIZ’da, iki emekli hocamıza kendi isimlerinin verildiği Verbascum tuna-ekimii ve Ebenus zekiyeae türlerinin fotoğraflarının yer aldığı birer duvar panosunu takdim etmişlerdir.

Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Belma ASLIM her iki emekli hocamızın aktif çalışma hayatlarında bilime ve bilim insanlarını yetiştirmeye yönelik gayretlerinden bahisle kendilerine fakültemiz mensupları adına birer çiçek takdim etti ve davet sonunda verilen kokteyl ile misafirlerimize ikramda bulunuldu.

  

                                                              

 

 

background image