Politikalar

Fen Fakültesi Eğitim ve Öğretim Politikası

Fen Fakültesi’nin Biyoloji, Fizik, Kimya, İstatistik ve Matematik Bölümleri geniş bir mesleki program yelpazesine sahip olup, araştıran, öğrenen, çözümleyen, yenilikçi, öncü, girişimci, insani değerlere bağı temel bilim alanında, kamuda ve sanayi dünyasında etkin rol alabilen bireyler yetiştirilmesi yönündedir. Fen Fakültesi kurulduğu günden beri lisans ve lisansüstü düzeyde nitelikli eğitim ve öğretim anlayışı ile, her geçen gün kendini sürekli olarak çağın yenilikleriyle geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası tanınırlığı ve saygınlığı benimsemektedir. Fen Fakültesi ülke ve toplumun talepleri doğrultusunda öğrencilerini yetiştirebilmek için, gerek eğitim araçları, gerekse laboratuvar donanımı bakımından alt yapısını teknolojik olarak sürekli geliştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, teknolojik olarak gelişmeleri takip eden ve temel bilimlerde bilimsel araştırmaları ile ulusal ve uluslararası düzeyde söz sahibi olan kuvvetli akademik kadrosu ile çağın gereklerine uygun olarak eğitim vermek Fen Fakültesi’nin Eğitim ve Öğretim Politikaları arasındadır.

Fen Fakültesi Uluslararası Politikası

Beş farklı bölümüyle uluslararası düzeyde tanınır olmak ve dünya öğrencilerinin tercih edeceği bir fakülte olmak en önemli politikalarımdan biridir. Özellikle Asya ve Avrupa başta olmak üzere dünya öğrencileriyle kültürel, sosyal ve öğrenme yaklaşımlarını paylaşmak için öğrenci hareketliliğini sağlamak ve bunu yaygınlaştırmaktır. Ayrıca, öğretim üyelerinin yurtdışındaki diğer üniversitelerle değişimini sağlayarak ve uluslararası düzeyde yaptıkları çalışmalar ile hem ülkemizin hem de Gazi Üniversitesi’nin  adının tanınırlığını arttırmak fakülte olarak en büyük çabalarımızdandır. Bu bağlamda Uluslararası projelerin yapılmasını özendirerek, farklı alanlarda uluslararası projeler yapmak,  Erasmus, Mevlana değişim programı gibi programlardaki hem öğrenci hem de öğretim üyesi sayısını arttırmak, lisans öğrencilerinin stajlarını veya yüksek lisans öğrencilerinin bir dönem yurtdışında protokol imzalanmış üniversitelerle öğrenme yaklaşımlarını karşılamak ve bunlara olanak sağlamak politikalarımız arasındadır.

Fen  Fakültesinin Toplumsal Katkı Politikası

Ülkenin ve Dünyanın ihtiyaç duyduğu düzeyde verdiği  lisans ve lisansüstü eğitim ve öğretim ile, Fakültedeki bölümlerin, sadece mezun vermenin yanı sıra toplumun her alandaki ihtiyaçlarına cevap vermesi, Fen Fakültesinin Toplumsal Katkı Politikasıdır.   Fen Fakültesi,  üniversite sanayii iş birliği çerçevesinde bölgesel ve ulusal katkılar sağlayabilecek ürün geliştirmeye yönelik bilim ve toplumun sorunlarına çözüm getirecek,  eğitim seviyesi artıracak ve refahının sağlayabilecek bilgi üretme politikalarının yanı sıra,   farklı alanlarındaki yenilikçi ürün ve patentleri ile de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir.

Fen Fakültesi Araştırma Politikası

Fen Fakültesi’nde,  lisans eğitimi çerçevesinde pek çok derste bilimde araştırmanın önemi daha birinci sınıftan itibaren hem teorik hem uygulamalı verilerek,  ülkemizde ihtiyaç duyulan nitelikli,  toplumsal ihtiyaçlara çözüm üreten, disiplinler arası bakış açısını bilen ve bu bilgiyi yorumlayabilen, araştırmacı öğrenci yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Ulusal ve uluslararası düzeyde alanında yenilikçi ve öncü araştırmaların içerisinde yer alabilecek farkındalık gücü yüksek olan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla hizmet eden Fen Fakültesi’nde,  lisans üstü öğrencileri projelerle desteklenen farklı bilim alanlarında  AR-GE çalışmaları içinde   yer almaktadır. Fen Fakültesi’nin her Bölümü’nde AR-GE çalışmalarının kalitesini ve dolayısı ile ulusal ve uluslararası proje sayısını arttırmak en Fakültesi Araştırma Politikasıdır.    

Fakültemiz bünyesinde 52 araştırma ve öğrenci  laboratuvarının yanı sıra,  4 bilgisayar laboratuvarı    mevcut olup, hem lisans hem de lisans üstü öğrencilerimiz farklı alanlarda uygulamalı çalışma ve araştırma  yapabilme imkanına sahiptir. Ayrıca, lisans öğrencilerine hem bölüm de hem de farklı kurumlarda sunulan staj olanakları ile de bu politikamız başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. FARABi ve ERASMUS programların varlığı araştırma politikamızı güçlendirmektedir. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerinde sadece BAP kaynaklı değil KOSGEB, TAEK,  TAGEM, TÜBİTAK, TSE, TÜİK, BOREN   vb. gibi kurumlarla ve diğer YÖK kurumlarıyla ortaklaşa yapılan araştırmaların sayısının ve kalitesinin arttırılması önceliklerimiz arasındadır.

 

background image