Fakülte Olanakları

Teknik Olanaklar

Sürekli gelişen fakülte fiziki kapasitesi ve eğitim-öğretim kadrosu  ile çağdaş eğitim-öğretimin   öncülüğünü yapmaktadır. Gazi Üniversitesi'nin Teknikokullar ana kampüsünde bulunan fakülte; idari, eğitim-öğretim ve laboratuvar olmak üzere birbiriyle bağlantılı üç ayrı bloktan oluşmaktadır.

Fakültede, 4 amfi, 36 sınıf, 8 seminer/toplantı salonu, 1 konferans salonu, 4 bilgisayar laboratuvarı ve 51 diğer laboratuvar bulunmaktadır.

Sosyal Olanaklar

Fakültemizde, Halk Oyunları, Spor faaliyetleri Topluluğu, İstatistik Topluluğu, Gazi Üniversitesi Biyolojik Takip ve Araştırma Topluluğu, Matematik Topluluğu, Türk Sanat Musikisi topluluğu, Fizik Bilim ve Teknoloji Topluluğu, Kimya Topluluğu gibi çeşitli öğrenci toplulukları bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz ilgi duydukları konulardaki topluluklarda görev alarak etkinliklere katılmaktadırlar. Fakültemizde, topluluk faaliyetleri olarak bahar şenlikleri, Nevruz kutlamaları, bölümlerin düzenlediği bilimsel kongreler, poster sunumları, akademik-idari personel ile öğrenciler arasında spor turnuvaları gibi pek çok etkinlik düzenlenmektedir.

Fakültemiz Gazi Üniversitesi Merkez kampüsünde yer almakta ve kampüsün bütün imkanlarından yararlanabilmektedir.

Fakültemiz kampüsünde bulunan olanaklarımız;

Merkez Kütüphane

Merkez Kütüphane koleksiyonunda 248.247 adet kitap, 82.245 adet ciltli dergi, 12.569 adet yüksek lisans tezi olmak üzere toplam 343.061 cilt yayın bulunmaktadır. Abone olunan süreli yayın sayısı 76 adettir. 2018 Aralık sonu itibarı ile yaklaşık 66.606 adet elektronik dergi, 261.953 adet elektronik kitap, 3.852.721 adet yabancı elektronik tez, 16.451 adet Gazi Üniversitesi'nde yapılmış elektronik tez, 16.274 adet kitap dışı materyal ve 106 adet veri tabanına erişim sağlanmaktadır. Her yıl koleksiyona 15.000 - 20.000 cilt yeni yayın eklenmektedir.

Merkez Kütüphanede okuyucuların, 119 bilgisayar ile online veri tabanlarından yararlanabilmektedir.

Bay ve Bayan Kuaförleri
Kafe ve Kantinler

Fakültemiz binasında iki kantin, fakültemiz kampüsünde iki adet üçüncü nesil kahveci, iki adet kafe ve bir adet bistro yer almaktadır.

PTT

Öğrenci ve personelimizin indirimli olarak faydalanabileceği kargo ve posta ile bir çok işlemi kolayca gerçekleştirebileceği bir PTT ofisi de fakültemizin çevresinde yer almaktadır.

Banka ve Bankamatikler

Halkbankası Gazi üniversitesi Şubesi fakültemizin hemen yanında yer almaktadır.

Spor ve Fitness Aktiviteleri

Fakültemiz bahçesinde bir adet basket ve bir adet voleybol sahası bulunur. Çevresinde ise 4 adet basket sahası, 2 tenis kortu, bir futbol sahası yer almaktadır. Yine öğrencilerimizin de faydalanabildiği yüzme havuzu, atış poligonu, hamam sauna ve fitnes salonu yürüme mesafesinde hizmet vermektedir.

 

background image